Eerste Universiteitsraad

Eerste Universiteitsraad

Vandaag was de eerste Universiteitsraad van het collegejaar. Er stonden verschillende interessante onderwerpen op de agenda, en Fractie Front heeft maar liefst twee initiatiefvoorstellen ingediend! Verder is het gebruikelijk dat in de eerste universiteit door elke partij een beginselverklaring uit wordt gesproken. De openingsspeech van onze voorzitter Frank van Leeuwen tijdens de eerste universiteitsraad kun je hier vinden.

Het eerste punt op de agenda was het ARBO jaarplan. Front is tevreden met de toezegging van het College van Bestuur om zich te verdiepen in het communicatieprobleem rondom de onderwerpen RSI en dyslexie-voorlichting. Ook zijn wij enthousiast over het plan om, naast de watertappunten bij de buitenwerkplekken, ook watertappunten in gebouwen te installeren.

Bij het stuk over de toewijzing middelen tijdelijke huisvestiging Koopmans waren wij blij met de belofte van het College dat alle (studie) verenigingen in het Prisma gebouw ook in de toekomst, na alle verbouwingen, hun bestuurskamer/werkruimte zullen behouden. Daarnaast hebben wij gehamerd op goede communicatie tegenover studenten rondom de verhuizingen en verbouwingen.

Verder zijn wij erg tevreden over de voortgang omtrent ons initiatiefvoorstel over toegangspoortjes in de UB. In de commissievergadering hebben wij aangegeven dat, wanneer men kiest voor vingerafdrukscanners als verificatievorm, er rekening gehouden moet worden met de privacy van de studenten.

Daarnaast hebben wij samen met Fractie Sam een initiatiefvoorstel ingediend over een fietsenmaker op de campus (je kunt het initiatiefvoorstel van Front voor de fietsenmaker hier vinden), waarin onze beide ideeën worden gepresenteerd.

Deze zomer hebben wij gemerkt dat het, ondanks onze pilot van 4 FTE extra voor de student desk, er vaak lange rijen waren. Daarom hebben wij het college gevraagd om de 4FTE structureel te implementeren en erop aangedrongen om de drukte bij de Student Desk beter te monitoren.

Als laatste nog een initiatiefvoorstel voor een zogenaamde Exchangefilter. Fractie Front heeft geconstateerd dat het vinden van een passende exchange bestemming op dit moment omslachtig verloopt. Hierbij gaat het om de oriënterende fase en het proces tot het komen van de drie potentiële bestemmingen. Wij zijn van mening dat een meer gestroomlijnd proces ten goede zal komen aan het aantal studenten dat uiteindelijk een sollicitatie in zal dienen. Een verbetering in dit proces sluit naadloos aan bij de pijlers van Front; communicatie, internationaliseren en de actieve student. Je kunt dan bijvoorbeeld kunnen filteren op; studie, semester en/of kosten. Je kunt het initiatiefvoorstel van Front over de exchangefilter hier lezen.

Al met al was het een interessante universiteitsraad en zijn wij tevreden over het verloop. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking met de andere partijen en het college van bestuur.

 

2017-04-09T18:56:22+01:00 oktober 7th, 2016|Categories: Actueel, Nieuws, Voorpagina|Tags: , , , , |Reacties uitgeschakeld voor Eerste Universiteitsraad